Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (2024)

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (1)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (2)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (3)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (4)

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (5)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (6)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (7)Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (8)

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (9)

Home Persoonlijk Marion Stinktieten

Marion Middendorp

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (10)

Heb jij daar ook wel eens last van gehad? Misschien gebruik jij een subtielere naam, maar voor mij zijn het gewoon stinktieten. Ze waren er ineens, zo’n drie jaar geleden heb ik ze voor het eerst ontdekt. Voor die tijd heb ik er nooit last van gehad. Zomaar op een dag, merkte ik ze ineens op. Of eigenlijk alleen de lucht, want ik had niet gelijk door waar die lucht vandaan kwam. Eerlijk gezegd heb ik alles en iedereen de schuld gegeven. Tot ik het toch wel gek begon te vinden, dat die lucht mij achtervolgde. Waar ik ook was, ik bleef die smerige lucht ruiken. Tja, uiteindelijk kon ik er niet meer omheen. Die lucht moest toch echt bij mezelf vandaan komen… #ieuw.

Stinktieten

Als eerste heb ik mijn neus de schuld gegeven. Maar don’t shoot the messenger. Tuurlijk was het niet mijn neus. Ik heb het in mijn kleding gezocht, maar ook dat was het niet. Dan moet er poep onder mijn schoen zitten! Maar met slechts een paar sokken aan, kun je ook dat weer snel van je lijstje schrappen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het mijn borsten waren. Dat ik last had van stinktieten. Nou ja, mijn borsten zelf niet, maar meer het gebied ónder mijn borsten.

Smerige rottingslucht

Vroeger had ik daar nooit last van maar ineens is dat zweet daar gaan stinken. Het stinkt niet naar zweet of zo, maar het is echt een smerige rottingslucht. Noem het gerust ‘putlucht’. Als je er trouwens niks aan doet, kan het ook pijn gaan doen. Je ziet dan vuurrode plekken onder je borsten zitten. Gemene smetplekken of intertrigo.

Smetten of intertrigo

Intertrigo is de medische term voor smetplekken. Smetplekken zijn rode irritatie plekken die kunnen ontstaan in lichaamsplooien zoals de buikplooi, liezen maar dus ook onder de borsten. Factoren die een rol kunnen spelen zijn: overgewicht, transpiratie en wrijving. Door het zweet en de wrijving wordt de beschermlaag van de huid aangetast. De huid wordt hierdoor geïrriteerd en wordt rood. Doordat de huid is aangetast krijgen bacteriën en schimmels vrij spel.

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (11)

Hoe kun je het voorkomen?

Gelukkig kun je er wel iets aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat je dagelijks een schone BH aantrekt. Liefst een katoenen. Bacteriën vinden zo’n broedplaats natuurlijk helemaal geweldig, maar jij niet. Houd de huid onder de borsten niet alleen zo schoon mogelijk maar ook zo droog mogelijk. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld de huid na het douchen droog te föhnen, maar je kunt de huid onder de borsten ook in smeren met talkpoeder (of mentholpoeder).
Het is belangrijk dat je maatregelen treft, want afgezien dat de geur echt vies is (en je dus een behoorlijke stank verspreid) kan de huid kapot smetten. En dat is behoorlijk pijnlijk.

Huisarts

Heb je er ook last van en vertrouw je het niet? Of is de huid onder jouw borsten vurig en pijnlijk? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Misschien heb je een schimmeltje waar de huisarts een zalfje (waarschijnlijk een corticosteroidcreme) voor heeft. Met deze crème komt de huid weer tot rust.

Taboe

Ik heb geprobeerd op internet meer informatie te vergaren, maar blijkbaar ligt er best nog wel een taboe op dit onderwerp. Echt heel veel kan ik er niet over vinden. Toch weet ik dat heel veel vrouwen er last van hebben. Dus ik wil graag zeggen: Hallo dames! Gedeelde smart is halve smart! Je hoeft je nergens voor te schamen, want je bent niet de enige die soms last heeft van stinktieten! Laten we de schaamte achter ons laten en openlijk onze tips delen. Hierboven lees je alvast die van mij, maar misschien heb je daar nog een goede aanvulling op?

Money money money

Nog een interessant weetje. Waar een probleem is, heeft een slimme leverancier natuurlijk ‘dé oplossing’. Er schijnt namelijk ‘borstdeodorant’ te bestaan. In Amerika noemen ze het ‘Swoobs’ (Sweaty Boobs). Ik zeg niet dat je dit gelijk moet gaan gebruiken, maar het toont wel aan dat je echt niet de enige bent met stinktieten!

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (12)

Extra info

Persoonlijke blogs
Meer blogs van Marion
Top 5 50-plus kwaaltjes
Ja, ik kook, en wat dan nog?

Bronvermelding

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (13)

Post Views: 45.299

The Green food bible

Gezocht: vrijwilligers voor schoonmaakactie Noordzeestranden

27 reacties:

  1. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (14)

    Ellen

    25 juli 2018 om 20:23

    Geweldig dit, ik heb er ook ineens last van, sinds een paar maanden. Zal het ook met de overgang te maken hebben, extra zweten? Ik gebruik inderdaad talkpoeder. Bij mij was het ineens helemaal rood, een wondje. Pijnlijk inderdaad. Nu loop ik na het douchen ook wel met huishoudrol papier tussen mijn borsten (die hangen, dus klemmen het papiertje 😌). Maar ook zeer herkenbaar, dat je je steeds afvraagt wie of wat er nu zo stinkt in je omgeving…..

    Beantwoorden

  2. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (15)

    Jinx

    10 augustus 2019 om 14:14

    Ook soms last van ‘stinktieten’, maar ik heb de perfecte oplossing gevonden: beetje nestosyl (weet niet of ik het goed schrijf 🤔) en je bent er zo vanaf! Verder goed droog houden me5 een bee5je talkpoeder na ’t douchen!

    Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (16)

      Tanja

      11 maart 2020 om 12:10

      Dit is zo een geweldige tip bedankt!!!

      Beantwoorden

  3. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (17)

    g gijzen

    19 november 2019 om 01:16

    toen mijn borsten zwaarder werden kreeg ik er last van
    het stinkt naar azijn
    ik gebruik ook talkpoeder en dat helpt
    ik vroeg me af of ik niet schoon genoeg was, maar douche iedere dag
    een opluchting dat ik niet de enige ben
    ik was al aan ernstige afwijkingen aan het denken

    Beantwoorden

    • Nee je bent zeker niet de enige! Ik heb het echt van meerdere kanten gehoord. Blijkbaar verandert je huid naarmate je ouder wordt. Dat het iets dunner wordt en dan eerder geïrriteerd is en gaat smetten. Het heeft zeker niets met een gebrekkige hygiëne te maken. Wel is het belangrijk om de huid daar schoon en zo droog mogelijk te houden. Dus inderdaad goed afdrogen na het douchen en behandelen met wat talkpoeder kan irritatie en geur voorkomen.
      Bedankt voor je open- en eerlijkheid!

      Liefs Marion

      Beantwoorden

      • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (19)

        Merle

        11 februari 2024 om 15:07

        Hier lang hyperhydrosis gehad. En ook dit probleem.
        Goede anti-transpirant deo gebruiken hiervoor waardoor het droog blijft en niks gaat groeien dat er niet hoort (schimmels, bacteriën) en als je onder je oksels spuit meteen onder je borsten meenemen. Gewoon standaard doen. Op dit moment gebruik ik de groene odorex. Ik hoop dat ze de formule nog lang hetzelfde houden. De rest van de odorex werkt niet bij mij. Zalfjes maken het nat en maakt het bij mij alleen maar erger. Dat doet echt zeer. En er komt ook verdikking als het te lang duurt. Talkpoeder vind ik gedoe en het vlekt. Sudocreme gebruik ik kort en alleen (meteen) als het rood wordt en dan niet hoef te bewegen. Want ook dat maakt het nat. Dat gebruik ik trouwens ook als zulke plekken in mijn kruis/ aan de binnenkant van de bivenbenen verschijnen door broei/warmte. En als het echt zeer doet wn je hoeft niks kan je ook een tshirt oid onder je borsten lrggen zodat het meteen het vocht opneemt. Dan heeft je huid de tijd zich te herstellen.
        Ik ga die nestocyl ook kopen. Mss werkt het wel nog sneller dan sudocreme of vlekt het minder.
        Succes allemaal. Je hoeft er niet mee te blijven lopen. Hier is het al heel lang over. Alleen als het 35 graden is buiten moet ik nog goed opletten. Drooghouden is het belsngreikst en schuren voorkomen. Huid moet ademen.
        Heb je het eenmaal gehad: beter voorkomen dan genemen. Deo/houd het droog

        Beantwoorden

        • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (20)

          50enzo

          12 februari 2024 om 09:20

          Dank voor het delen van je ervaring! Goede tips!

          Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (21)

      Asha

      25 september 2020 om 20:25

      Als het naar azijn stinkt kan het best eens een pseudomonas-bacterie zijn!!
      In dat geval snel naar de huisarts voor antibiotica.

      Beantwoorden

  4. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (22)

    Léna

    14 december 2019 om 00:09

    Liefste Marion, wat ben ik blij je blog tegengekomen te zijn, zoals je eerder vermelde wordt er niet veel over geschreven op internet. Ik heb hetzelfde probleem, al enkele maanden. Het stinkt enorm tussen mijn borsten, geen gewone zweetgeur maar eerder een rottende geur. Ik heb wel geen last van een geirriteerde huid of roodheid. Kan het bij mij aan iets anders liggen ?

    Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (23)

      50enzo

      16 december 2019 om 16:23

      Hallo Léna,
      Bedankt voor je lieve woorden. Ik denk dat het toch gewoon hetzelfde is. Je zou kunnen proberen om wat talkpoeder te gebruiken onder je borsten en kijken of dat resultaat heeft. Dat zou je eigenlijk al direct moeten merken. Dus na het douchen de huid goed droog maken en insmeren met wat talkpoeder. Mocht je geen verschil merken, toch twijfelen of het niet vertrouwen, maak dan een afspraak met je huisarts!

      Succes!!

      Liefs Marion

      Beantwoorden

  5. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (24)

    A3

    14 januari 2020 om 11:36

    Ik ben een natuurlijke therapeut.en ik maak synergie en zalfje voor deze probleempje.

    Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (25)

      50enzo

      16 januari 2020 om 13:00

      Misschien kun je ons van een pakket voorzien? Onze bevindingen kunnen we onderaan deze blog verwerken.

      Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (26)

      Elly

      2 oktober 2023 om 16:37

      Hallo
      Kan ik bij jou de zalf bestellen
      Mijn huid onder borst is erg geïrriteerd en heb er veel last van
      Sudocreme helpt maar het blijft terug komen

      Beantwoorden

  6. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (27)

    Peggy

    31 januari 2020 om 22:02

    Hoi Marion en andere dames,

    nou bedankt voor deze blog, en reacties! ik heb dus hetzelfde bij ruikt het heel zuur. Voelde me vies en heb er nog steeds veel moeite mee. Voordat ik dit had gelezen was ik al op advies van mijn man met talk poeder begonnen. Helaas weinig effect, nu idd vurig en rood en het jeukt. Dus niet pijnlijk althans nog niet.
    Ik heb vrij grote borsten die ook hangen helaas, en draag altijd een beugel bh. Dus alle tips welkom, wil er echt vanaf…

    Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (28)

      50enzo

      1 februari 2020 om 13:50

      Een goede BH is zeker het allereerste begin, dus bijvoorbeeld een BH van Prima Donna. Daarnaast is het belangrijk om het na het douchen goed droog te maken en in te smeren met talkpoeder. Voor het slapen weer goed schoonmaken, insmeren met een vettige crème en dan nog een beetje talkpoeder. De volgende ochtend wederom schoonmaken, goed afdrogen en opnieuw talkpoeder. Belangrijk ook om iedere dag een schone BH aan te trekken, zodat je jezelf niet blijft besmetten. Als je dit een tijdje vol houdt, zal je absoluut verbetering moeten zien. Als dat niet het geval is, raad ik je aan om naar de huisarts te gaan. Misschien is er wel iets anders aan de hand, bijvoorbeeld een Netelroos, dat Wil ook nog wel eens op broei-lekken zich openbaren.

      Heel veel succes!!
      Liefs Marion

      Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (29)

      Tjilke

      28 maart 2020 om 06:30

      Hallo allemaal,
      Ga nou maar nestocyl gebruiken dan ben je er zo vanaf.
      Ik zag deze tip al eerder voorbij komen maar het is echt een wondermiddel.
      In de zomer heb je er meer last van dan in de winter.
      1x smeren en je hebt al geen jeuk meer.
      Ik had ook al talkpoeder en andere zalfjes geprobeerd maar dit is het enige wat helpt.
      (tip van de gynaecoloog)

      Beantwoorden

      • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (30)

        Marian

        22 februari 2021 om 14:22

        De blauwe of de oranje verpakking?

        Beantwoorden

  7. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (31)

    Miranda

    9 juli 2020 om 09:20

    Gisteren op deze site terecht gekomen. En was eerlijk gezegd blij verrast te lezen dat ik niet de enige ben die hier last van heeft. Heb nl steeds gedacht ja hoor ik heb weer eens iets aparts . Totdat je toch maar eens gaat googelen . Ik heb er dus ook sinds een aantal zomers last van. In de winter heb ik er tot nu toe nog geen last van gelukkig. Last van zweet, stinkt en rode bultjes wat ontzettend jeukt. Ben al eens bij de huisarts geweest en heb hiervoor een zalfje gekregen die ik er tweemaal daags opsmeer . En dat helpt gelukkig goed. Maar na jullie berichten te hebben gelezen heb ik nu ook de talkpoeder erbij gehaald en idd het voelt gelijk droger aan. Helpt volgens mij niet tegen de jeuk maar wel dat het niet te nat wordt. Nu zijn de dagen van nu niet zo heel warm zodat het zweten niet zo erg is. Maar het mooie weer komt er weer aan, en daar hou ik zo van, maar je ziet er dan toch een beetje tegen op. Naar mijn meningen heeft het idd ook met de overgang die maken.
    Misschien ook maar eens de andere zalf die genoemd wordt proberen omdat de zalf van de dokter toch een hormoonzalf is.

    Beantwoorden

  8. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (32)

    Ilona

    18 augustus 2020 om 09:55

    Dank voor alle tips. Ik ben net 50 geworden, en denk echt dat de overgang ermee te maken heeft.
    Ik heb het soms ook in mijn lies. Ik draag katoenen boxershorts. Zou het verstandiger zijn om katoenen slips te gaan dragen? Iemand advies?

    Alvast bedankt.
    Ilona

    Beantwoorden

    • Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (33)

      50enzo

      20 augustus 2020 om 07:46

      Je zou het in ieder geval kunnen proberen, mogelijk heeft het effect omdat het dan wat minder broeierig is. Daarnaast kun je voor het voor het aankleden het beste de lies even schoonmaken (washandje met water), goed afdrogen en insmeren met wat talkpoeder. Als je het gaat uitproberen (de slips ipv de shorts) dan hoor ik graag je ervaring! Succes!!

      Beantwoorden

  9. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (34)

    Anja Weinberg

    10 december 2020 om 12:46

    Hallo, ik ben Anja en woon in Frankrijk. Ben net 70 geworden en heb sinds ongeveer een half jaar smetplekken onder mijn borsten. Heb van mijn arts (die gelukkig een beetje Engels spreekt) een zalfje gekregen, maar dat hielp niet. Het bleek achteraf een zalf te zijn tegen schurft. Haha… Kan ik die nestocyl gewoon in de apotheek kopen of gaat dat alleen op recept en heet dat in Frankrijk net zo?
    Héél graag wat reacties, want ik weet het niet meer…….

    Beantwoorden

  10. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (35)

    Annette

    9 januari 2021 om 09:17

    Voor wie niet tegen talkpoeder kan, want geparfumeerd, maizena helpt heel goed.

    Beantwoorden

  11. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (36)

    Marian

    22 februari 2021 om 14:18

    Ik heb het ook. Rotte kaas of zo. Ik heb niet echt een goede omschrijving voor die lucht. Maar penetrant is het. Bij mij is het meer tussen de borsten dan er onder. Maar extra wassen (betadine bijv.) en zeker zeep geeft allen maar geïrriteerde bultjes. Net een stukje wezen wandelen….warm dus transpireren…nou dan walg ik echt van die lucht recht onder mijn neus.

    Beantwoorden

  12. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (37)

    Anne

    24 mei 2021 om 09:14

    Behalve de oranje tube Nestocyl kan ook de Sudocreme zinkzalf een oplossing zijn. Zelfde behandeling als bij luieruitslag.
    Rode plekken niet te ver laten komen, meteen smeren zodra je iets opmerkt. Dus ja, de spiegel wordt je beste vriend 🙂

    Beantwoorden

  13. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (38)

    Marit

    4 augustus 2021 om 22:05

    Wat een ‘leuk’ artikel!
    Ook ik heb last van zweettieten! Echt een hele nare penetrante lucht!
    Behalve Nestosyl is er nog een middel, dat is echt dé aanrader: Barriere crème van Leenarts! Dit is echt een wondermiddel!
    Alles al geprobeerd, maar dit maakt dat de rode plekken in no time zijn verdwenen, samen met de stink lucht!
    Ik gebruik het ook bij mijn liezen. Werkt supersnel.
    Via internet te bestellen, en prima te betalen want je hebt er echt enorm weinig van nodig!
    Ik zou zeggen: het proberen waard!

    Beantwoorden

  14. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (39)

    Justine

    7 april 2022 om 17:03

    Super, de titel, vond ik zo grappig dat het na mijn ongerustheid een mooie smile op mijn gezicht toverde, hier ook de stank die me opviel en waar ik echt van afvroeg van waar komt dit toch, ligt hier ergens een dood beest te rotten

    Beantwoorden

  15. Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (40)

    Gabrielle

    24 september 2022 om 17:35

    Il heb er meer last van als ik iets te veel zout heb gegeten, en wat aankom. Ben 41.

    Beantwoorden

Geef een reactie

  • Social Media

    Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (41) Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (42) Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (43) Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (44)

  • Nieuwe op de site

    • Indrukwekkende viering van Inti Raymi in Cusco 24 juni
    • Effectieve Gezondheidstips voor 50-Plussers: Blijf fit, vrolijk en vitaler dan ooit!
    • Museum van Bommel van Dam: Evert Thielen – De Luiken Open
    • Osteoporose: De stilte in je botten
    • Tiende editie Mañana Mañana wordt knetterend afscheidsfeest
  • 50enzo

    Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (45)

    Hallo, leuk dat je er bent! 50enzo is een lifestyle blog, even een moment voor jezelf met tips, persoonlijke verhalen, reviews, acties en zelfspot. Onderwerpen die bij jou passen, zoals relaties, interieur, travel, uittips, beauty, hebbedingen, fashion, maar ook over gezondheid, ouder worden, werk en stomme kwaaltjes.

    Samengesteld en geschreven door 50-plussers voor 50-plussers!

    Ik hoop je nog vaak hier te zien! Mis je een bepaald onderwerp? Je kunt me hiervoor altijd mailen!

    Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (46)

  • Samenwerking met

Stinktieten - Hoe kom je daar nou weer aan? Of: Hoe voorkom je het? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6405

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.